Logo: Betonvarekontrollen, link til forsidenLink til www.teknologisk.dk
Betonvarekontrollen
 Netgroup Netgroup   Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Betonvarekontrollen > Fundablokke skal CE-mærkes

Fundablokke skal CE-mærkes

Det har længe været obligatorisk at CE-mærke lecablokke, belægningssten og fliser, og nu skal det samme gælde for fundablokkene.

I april måned i år blev EN 15435, Precast concrete products – Normal weight and lightweight concrete shuttering blocks – Product properties and performance, godkendt og udgivet på europæisk plan.

Standarden omhandler udstøbningsblokke fremstillet både med lette og tunge tilslag til betonen. Udstøbningsblokkene kan også indeholde supplerende isoleringsmateriale, men der skal være hulrum til udstøbning med beton eller mørtel. Massive blokke er nemlig omfattet af CE-mærkningsstandarder under murværksområdet. Det vil være muligt at CE-mærke blokke allerede fra februar 2009, og det vil være obligatorisk fra 1. februar 2010, uanset om blokkene skal bruges til et fundament eller til en støttemur.

CE-mærkningen medfører, at producenterne skal have en produktionskontrol, der opfylder kravene i standarden til prøvning og deklarering af blokkenes egenskaber. Det er dog ikke et krav, at produktionen skal være overvåget af et eksternt certificeringsorgan.

For yderligere information, kontakt projektleder

Jens Gorm Rasmussen, jgr@ds.dk

 

Banner: linker til forsiden
Banner: linker til forsident
Banner: linker til forsiden
Banner: linker til forsiden